Skip to content

IN KIRKUK

IN KIRKUK 21-04

Na een reis van meer dan 24 uur zijn we in Irak aangekomen! Onze vlucht bleek bij aankomst op Schiphol (om 5.00 uur ’s morgens) gecanceld. Alternatief:  via Istanbul en dan naar Erbil, met steeds fikse wachttijden… Niettemin: in Erbil stond om 4.00 uur de chauffeur klaar, die ons in no time naar Kirkuk bracht. Eerst maar wat slapen…

Volgende ochtend werden we hartelijk ontvangen aan het ontbijt door bisschop Mirkis, en vervolgens rondgeleid in de kliniek en school die grenzen aan klooster en kathedraal. Indrukwekkend! 70 arts-vrijwilligers helpen patiënten gratis. Een nieuw kinderdagverblijf is in aanbouw. Een geestelijke met ondernemerszin. Toch ook al schokkende verhalen van hem over bezoeken aan Mosul, waar in de voormalige miljoenenstad nog 400.000 mensen onder erbarmelijke omstandigheden verblijven, zo’n 50 kilometer verderop…

No comments yet

Leave a Reply

You may use basic HTML in your comments. Your email address will not be published.

Subscribe to this comment feed via RSS